Ugentlige restriktioner og overspisning i weekenden


En populær fedttabs fejl man ofte ser:

Mandag – stram diæt

Tirsdag – stram diæt Onsdag – stram diæt

Torsdag – stram diæt

Fredag – ok ….

Lørdag – ohh shit….

Søndag – Fuck! – Jeg starter imorgen…

5 dages arbejde ødelagt af 2 dages overspisning

Du kan vitterligt spolere 5 dages benhårdt arbejde med 1-2 dages overspisning, især hvis du putter dig selv under ekstremt pres og restriktioner. Du kender det sikkert, du har haft en perfekt uge og gjort ALT hvad du skulle for at komme tættere på mål. Du har spist efter denne her nye livstil, talt dine kalorier, øget mængden af grøntsager eller hvad det nu måtte være.

Nu rammer weekenden og du er stolt af dig selv, du har lige klaret 5 sindssygt gode dage men føler alligevel, at du er gået glip af et eller andet, du mangler ligesom en form for stimuli. Du tænker… “hvad fanden, jeg har jo lige klaret det meste af ugen perfekt, jeg kan godt “belønne” mig selv en smule i aften”….Hvilket er fint! Du fortjener det! – Men når aftenen er omme indser du, at belønningen måske var en smuuuuuuule i overkanten og du kan nu mærke hvordan den dårlige samvittighed begynder at indtræffe… og så bryder helvede løs….. Du har nu følelsen af, at du har ødelagt din diæt….Du tænker “Hvorfor overhovedet prøve at holde lørdag og søndag god, jeg har alligevel ødelagt det hele i går”. Lørdag og søndag bliver derfor til en all-you can eat tilgang hvor alle de tidligere restriktioner forsvinder…”Det er lige meget, jeg starter mandag igen!, nu kan jeg ligeså godt hygge mig!”

Det er et kæmpe problem at ende i denne cyklus af frustrationer, for du arbejder sindssygt hårdt igennem ugen, men taber det hele i weekenderne, du kommer derfor aldrig til, at se ud på den måde du gerne vil og du nyder heller ikke rigtig den mad du spiser….

Hvordan stopper man overspisning?

Jeg kan ikke give dig et direkte svar og der er ikke kun 1 rigtig måde, at gøre tingene på. Du behøver ikke at være perfekt igennem ugen eller total strict henover weekenden. Du har brug for at forstå, at ét dårligt måltid ikke spolere alle dine planer, du har blot været ude og nyde dig selv, så nyd det! Og kom tilbage på sporet lige bagefter!

Det lyder nemmer end det er.. det er pisse svært! Det ved jeg godt. Jeg håber blot at mine opslag kan inspirere, uddanne eller bane vejen for, at du har nemmere ved alt det her kost og fitness gøgl!

JEG TROR PÅ DIG!

Kommentarer

Skriv kommentar