Har du et realistisk kropsbillede? | Få en sund fedtprocent

Et lidt atypisk før/efter billede, men det er dog realiteten hos 80-90% af dem der går meget op i træning. Jeg træner 6x om ugen i typisk 2 timer ad gangen, og ser stadig ud som på billedet til højre. Det gør jeg, fordi jeg elsker mad. Jeg elsker at spise på restaurant, at kunne tage en drink i weekenden, en is på en sommerdag, spise slik til søndagsfilmen og generelt have et mere afslappet forhold til mad. Vil du gerne have 6-pack, stramme lår og markeret arme året rundt? – Du har en meget lang kamp forude, og for de fleste er det slet ikke realistisk, med den livsstil de har. Der skal både være tid og plads til familie, kæreste, mand, kone, hobbyer og fritid. Disse ting behøver ikke at blive udelukket for at komme langt ned i fedtprocent, men det kan ikke undgås, at nogle af elementerne vil blive påvirket. Hvis du har en idé om, at du sagtens kan komme ned i lav fedtprocent, tager du fejl; det er hårdt, frustrerende og kedeligt.

Sigt efter en normal og sund fedtprocent

Bliver målet om den lave fedtprocent alligevel fuldført, vil den konstante kontrol på ernæring for at holde fedtprocenten i bund stadigvæk være dagligdagens fokuspunkt. For at dette ikke bliver en hindring for dig, kan du tage et valg om, at nå en normal og sund fedtprocent:

Det er ifølge mig et mål du kan opretholde resten af livet, ved at implementere daglig aktivitet du nyder og ændrer nogle spisevaner.

I begyndelsen vil der stadig være en periode med øget fokus på kost og træning med det formål at implementere din nye livsstil. Perioden vil variere, men typisk forekomme over 3-6 måneder (læs: Det er kort tid!). Gør du det i et fornuftigt tempo, hvor du hele vejen er en del af processen og kender til grundene for at gøre som du gør, vil det øge det interessante og sjove ved forløbet og du vil have langt større chance for at få succes med dit vægttab på lang sigt.

Kommentarer

Skriv kommentar