MORGENMAD

Bloggermaden over dem alle!

Den fantastiske æg & avocado mad, en fryd for øjet og en fest for maven. Den er æstetisk udenpå, men dog relativ kalorietæt. Jeg sammenligner den i dag med en anden af mine helt store favoritter, COCO POPS!

Sidder du i forsamling med en flok sundhedsfanatikere, så vil de juble over avocadomaden, men var det en skål coco pops, så havde de alle vendt øjne eller sprøjtet idiotiske kommentars ud. Sandheden er dog bare, at kalorieindholdet er ens i de 2 eksempler og derfor vil bidrage med den samme mængde vægttab (set i isolation).

Og hvorfor viser jeg så det?

For at neutralisere dit syn på mad.

Når vi kategorisere mad som sundt eller usundt, så har vi også automatisk koblet forskellige følelser op på den mad eller de fødevare vi spiser. Spiser du noget mad som er “usundt”, så starter det hos mange en lavine af skam, dårlig samvittighed og skyldfølelse. Nu har du endelig sat dig for at tabe nogle kilo og så kan du ikke engang spise sundt i 5 dage?!

Jeg ved du kender tankerne. Du er lynhurtig til at hoppe i “fuck it” mentaliteten. En mentalitet der fortæller dig, at du har fejlet og nu lige så godt kan give op for dagen og starte forfra i morgen. Denne cyklus skal vi ud af. Du bliver simpelhen nød til at anerkende og acceptere, at kalorier er kalorier ligegyldigt hvor de kommer fra. Der findes ikke gode og dårlige. De ER der bare! Skal du tabe dig, så skal dit ugentlige regnskab passe og det kan jeg garantere dig for at 1 måltid ikke f**ker op.

Bidrager de med forskellige ting? 100%. Jeg har listet nogle af dem på illustrationen. Mad kan mange ting og det kan også bare være nydelse. Vær ikke bange for at inkorporere nogle af dine ynglingsfødevare igennem ugen.
Det hele handler om mængder og hvordan fødevare/måltider fungere i praktisk.

Jeg promovere ikke at du skal spise en masse lav kvalitets fødevare, men jeg promovere satme heller ikke “hyper sundhed”.

Kig mere neutralt på din mad og don’t overthink!

Kommentarer

Skriv kommentar